Drīzumā gaidāmā ziema, visiem liks pamatīgi nobālēt! Sinoptiķi izteikuši baisu prognozi par drīzumā gaidāmo laiku

Pēc Eiropas sinoptiķu domām, gaidāmā ziemas sezona var sagādāt neparedzētus un savdabīgus pārsteigumus. Meteoroloģijas speciālisti ir prognozējuši, ka decembrī un janvārī, visticamāk, būs neparedzēti laikapstākļi, kas daudziem paliks nepamanīti. Atsevišķos reģionos laikapstākļu dēļ var būt skarbi apstākļi. Slavens sinoptiķis ir atzīmējis šīs iespējamās anomālijas atmosfērā. Svarīgi izcelt, ka 2010. gada decembrī Latvija piedzīvoja vienu no aukstākajiem mēnešiem vēsturē.

2010. gada decembrī Latvijā bija otrs lielākais jebkad reģistrētais sniegs, kura kopējais biezums sasniedza 22 centimetrus. Šāds sniega daudzums decembra mēnesī ir retums, jo vēsturiskie dati liecina, ka šajā mēnesī lielākais reģistrētais snigums bijis vidēji 23 centimetri, kas novērots 1937.gadā.

31. decembrī Latvijā bija vērojama dažāda līmeņa sniega uzkrāšanās. Vislielākais sniega biezums fiksēts Kalnciemā ar iespaidīgiem 57 cm, tai tuvu seko Rucava ar 52 cm, kā arī Dobele un Rīga ar attiecīgi 49 cm un 46 cm. Savukārt vismazāk sniega uzkrājās Ventspilī, kur nieka 25 cm, un Kolkā ar 29 cm. Ir svarīgi atzīmēt, ka šie mērījumi ir palikuši nemainīgi kopš to sākotnējās ierakstīšanas.

Piemiņas piemiņas gadījumu Latvijas vēsturē neapšaubāmi būs vēl pēc gaidāmā attiecīgā datuma. Saskaņā ar meteoroloģiskajām prognozēm šī gada decembris un janvāris nesīs ļoti ārkārtējus apstākļus, kas var ietvert arī neparedzētus notikumus. Ir ārkārtīgi svarīgi skaidri formulēt precīzu mērķi vai nepieciešamību.

Lasi vēl : Beidzot tiek atklāts noklusētais: Atklātībā nonāk Justīnes pamātes pateiktais, ko viņa kliedza īsu brīdi pirms aizturēšanas

Ilgtermiņa prognozes jau paredzēja gaidāmās ziemas sezonas klimatiskos apstākļus, liecina viņa teiktais. Neskatoties uz to, ka šīs prognozes ir izteiktas jau laikus, ir sagaidāms, ka tās būs ļoti uzticamas, pateicoties zinātniskās pētniecības sasniegumiem. Jaunākie dati liecina, ka gaidāmā ziemas sezona izteikti atšķirsies no iepriekšējām.

Pēc speciālista vērtējuma, decembra un janvāra mēnešos temperatūra pārsniedz ierasto vidējo. Tā rezultātā paredzams, ka, tuvojoties ziemai, dzīvsudraba rādījumi pārsniegs paredzēto diapazonu par aptuveni vienu vai diviem grādiem pēc Celsija. Tiek prognozēts, ka janvāra otrajā pusē novirze palielināsies līdz diviem vai trim grādiem pēc Celsija.

Lai gan koncepcija par siltāku temperatūru var šķist pievilcīga, ir ļoti svarīgi apzināties iespējamos apdraudējumus, ko tā var radīt. Klimatiskajiem apkures cikliem neizbēgami seko ārkārtēja karstuma intervāli, kas atsevišķās vietās var izraisīt bīstamas situācijas, piemēram, slidenus ledus veidojumus un sasalstošu lietusgāzi.

Pēc meteoroloģijas speciālistu domām, ziemas sezona Eiropā, arī Latvijā, ir raksturīga ar biežām klimata izmaiņām. Šīs svārstības galvenokārt rodas okeāna temperatūras izmaiņu dēļ pasaules mērogā, izraisot netipiskus temperatūras modeļus ziemas mēnešos.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *