Ziema būs bargāka kā jebkad! Izskan pirmās prognozes par jau drīzumā gaidāmo spēcīgo sniegu

Jau šobrīd aktīvi izskanējušas pirmās prognozes tam, kāda varētu būt gaidāmā ziema un temperatūra tuvākajās nedēļās. Protams, ka laika prognozes nebūt nevar būt precīzas uz katru dienu, taču vairumā gadījumā tās tiešām sakrīt. Tieši šī iemesla dēļ ir laiks aplūkot par šobrīd paziņoto informāciju un noprast, kāda ziema tad Latvijā šogad īsti ir gaidāma. Kā izrādās, viss tik vienkārši nebūs un šī gada ziema var būt patiešām barga, tam ir vairāki iemesli.

Tomēr pirms izsakām galvenās prognozes, šim visam pievienojies arī dabas vērotājs Bukšs. Viņš savas prognozes nosaka izmantojot novērojumus dabā un tādā veidā nosaka gaidāmo laiku tuvākajā nākotnē. Daudz viņas prognozes tik tiešām arī piepildās, taču kas viņam ir sakāms par šo situāciju? Viņš savu prognozi izteica jau 24. augustā, kas bija Bērtuļu dienā. Šī diena skaidri iezīmējās ar pumpuru un ziedu rašanos. Pie tam šajā dienā ļoti skaidri varot noteikt laiku, kāds būs gaidāms aukstajā laika periodā.

Viņš izteicās, ka šī gada prognoze ir salīdzinoši līdzīga ar to, kāda tā bija pērn, kad iesākās rudens sezona. Tomēr ko gan tas izsaka par šī gada gaidāmo ziemu? Izrādās, ka viss ir pavisam vienkārši! Viņa esošie norādījumu parādīja, ka aktīvi ziedošā īve sāka parādīt savus sākotnējos pumpurus un ziedus. Šo ziedu klātbūtne norāda uz vasaras beigām, kā arī par maigu, bet ilgstošu ziemu. Tomēr šajā visā ir kāds milzīgs BET!

Jāņem vērā, ka tā dabas vērojumu prognoze. Taču pavisam citu prognozi atklāj ārzemju sinoptiķi savos meteorologu portālos, kura analizētais laiks krietni atšķiras. Konkrētajos meteorologu portālos, kur dati tiek savākti ar datora palīdzību un analizēti, tiekot ziņots, ka Latvijā gaidāmā ziema būs pavisam barga un ilgstoša. Tāpat sagaidāmi ilgstoši sniegputeņi un stipra vēja klātbūtne.

Lasi vēl : Kaut kas Prātam Neaptverams! Pie populāra Rīgas Tirdzniecības centra mazam bērnam virsū uzkrīt metāla barjera

Tas tiek analizēts ar datorprogrammu, kura analizē patreizējos laikapstākļus attiecībā pret gaidāmo nākotni un visiem aspektiem kā reālāko scenāriju. Protams, ka būs kāda daļa, kas ticēs vairāk dabas vērotājam, tomēr mūsdienu datorsistēmām un to analīzēm tiek dota lielāka varbūtība.

Lai vai kā, atliek vien gaidīt un cerēt, ka ziema nebūs smaga, jo neskatoties uz to, ka visam dārdzība ceļas, attiecīgi celsies arī izmaksas par apkuri.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *