Augusta pēdējās dienās Latviju var skart milzīgas un negaidītas izmaiņas; Sinoptiķi laicīgi ceļ trauksmi

Bažas, ko rada nesenie notikumi Latvijā, ir nepārprotama, un cilvēkiem ir pamats bažīties par iespējamu līdzīgu incidentu atkārtošanos. Neskatoties uz to, ka eksperti dalās savos viedokļos par šo tēmu, ir acīmredzams, ka liela daļa iedzīvotāju uzskata, ka, ja pašreizējās tendences saglabāsies, šīs parādības tuvākajās dienās varētu pastiprināties. Tādējādi bažas par to, kas vēl gaidāms, ir pamatotas.

Ir ļoti svarīgi atzīt, ka nākamajā nedēļā, kā arī nākamajā nedēļā ir gaidāmas būtiskas klimata pārmaiņas. Bažas ir saistītas ar pagātnes nepastāvīgu laika apstākļu vai citu potenciālu apdraudējumu atkārtošanos, kas prasa modrību. Lai gūtu vispusīgāku izpratni par pašreizējo situāciju un atklātu iespējamos riskus, kas varētu rasties augusta vidū, ir nepieciešams ar lielāku precizitāti izskatīt jaunākās prognozes. Tagad mums ir obligāti jāiedziļinās šīs lietas sarežģītībā.

Kad notiek dabas katastrofa, pastāv liela iespēja saskarties ar krasām temperatūras izmaiņām. Ir vispārzināms, ka ārkārtēji laikapstākļi mēdz rasties pēc ilgstošiem intensīva karstuma periodiem. Tas izvirza jautājumu par to, vai mums vajadzētu turpināt uztraukties par šiem neizbēgamajiem notikumiem, tuvojoties mēneša noslēgumam.

Pamatojoties uz pašreizējām laika ziņām, nākamajā nedēļas nogalē Latvijā gaidāma temperatūras pazemināšanās. Turklāt tiek prognozēts, ka nākamajā nedēļā temperatūra noslīdēs zem 20 grādu pēc Celsija kritiskā sliekšņa, kā rezultātā turpmākajās dienās var būt bargi laikapstākļi un palielināta intensīva pērkona negaisa iespējamība.

Tuvākajās dienās atsevišķos reģionos būs īslaicīgi nokrišņi. Turklāt naktī atsevišķos rajonos gaidāms atsevišķi pērkona negaiss un migla. Lai arī vējš kopumā tiek prognozēts mierīgs, ceturtdien Kurzemē var būt mērens dienvidu un dienvidrietumu vējš. Gaidāma temperatūra naktī no +8…+14 grādiem pēc Celsija, savukārt daudzviet pēcpusdienā temperatūra var sasniegt +21 grādu pēc Celsija.

Saskaņā ar “Global Forecast System” prognozi otrdien, 26.augustā, Latvijā augstākā gaisa temperatūra būs 23 grādi pēc Celsija. Gaidāms, ka nedēļas vidū temperatūra sasniegs 25 grādus pēc Celsija. Atsevišķos rajonos iespējams arī pērkona negaiss.

“Global Forecast System” nesen prognozēja, ka augusta mēnesī, tieši vasaras vidū, Latviju piedzīvos ievērojams karstuma vilnis. Tomēr ir ļoti svarīgi atzīt, ka šādas prognozes nav pilnīgi uzticamas un tām ir zemāks pārliecības līmenis.

Ik pēc sešām stundām ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras administrācijas Global Forecast System datormodelis sniedz laika prognozes, kas aptver visu pasauli.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *