Diemžēl, bet visu Latviju satriec īsta traģēdija – Mūžībā devusies Raimonda Paula sieva – Lana

Ir zināms, ka sargeņģeļi vienmēr ir klāt un nekad neatsakās no saviem uzdevumiem. Lanai, kas pati bija sargeņģelis, piemita ievērojams spēks, kas ļāva viņai izglābt savu partneri no izmisuma dziļuma. Raimondam vienmēr blakus bija Lana, kaut arī nedaudz atpaliekot no viņa, lai apliecinātu viņu savstarpējo cieņu, mīlestību un uzticību. Viņa kalpoja kā aizsargbarjera, piedāvājot nelokāmu atbalstu un drošības sajūtu. Savukārt Pauls to atzina un novērtēja, Lanas klātbūtnē rodot mierinājumu un drošību.

Pāvils ārēji var šķist skarbs un ironisks, taču zem šīs fasādes slēpjas dziļa maiguma un mīlestības sajūta. Viņš bieži mīlīgi runāja par Lanu, dēvējot viņu par savu sargeņģeli. Neskatoties uz savu smalko izskatu, Lanai bija spēcīga griba un viņa spēja pasargāt Raimondu no jebkuras nelaimes, kas viņam gadījās. Viņa joprojām ir tā, kas ir sargājusi Maestro, nodrošinot, ka viņa mantojums paliek līdz šai dienai.

Ir veikti daudzi mēģinājumi no Paula izvilināt anekdotes par Lanu, tomēr šie centieni reti ir izrādījušies rezultatīvi. “Nu, ko viņi vēl var no manis izsmelt… Es labi apzinājos viņu slēptos nodomus,” reiz teica Pāvils, “es joprojām spēju runāt, bet es palikšu atturīgs līdz pašām beigām. Tomēr ir dažas lietas, kuras es nevēlos apspriest. Pagātne ir sen pagājusi, un šobrīd es neredzu jēgu iedziļināties savu bijušo dienu padziļinājumos…

Katra indivīda eksistencē neizbēgami ir kļūdaini soļi un kļūdaini spriedumi. Mana dzīve nav izņēmums. Turklāt man ir patiesi vienaldzīgi žurnālistu viedokļi. Neskatoties uz savu plašo klātbūtni sabiedrībā, es jūtos viens. Es esmu atbildīgs tikai sev. Tā nav fasāde, tā ir autentisks patiesības attēlojums Es uzskatu, ka manā vientulībā ir kaut kas pēc būtības vērtīgs.

Lasi vēl : Kaut kas prātam neaptverams! Pie labi zināma Tirdzniecības centra bērnam virsū uzkritusi metāla barjera

Pēc Lanas teiktā, viņa izteica neieinteresētību apmeklēt Paula koncertu, bet draudzene uzstāja, lai viņu paņemtu līdzi. Tiek ziņots, ka Lana pasākuma norises vietā ieradās novēloti, kur viņu sākotnēji apbūra Raimonda izpildītās melodiskās melodijas. Tieši caur šīm burvīgajām skaņām uzplauka Lanas pieķeršanās Raimondam.

Lai gan nav vārdu, kas varētu sniegt mierinājumu, mēs joprojām varam piedāvāt savas domas par izturību. Mēs uzliekam rokas uz mūsu Maestro Raimonda Paula pleciem un pārdomājam domu, ka katra indivīda esamība ir iegravēta debesu lapās. Jo īpaši Lanas dzīvi raksturo nelokāma centība un autentiskums, kas līdzinās brīdim, “kad rudens debesis uzliesmo sārtumā” un “manā dzimtenē drīz sniegs”. Turklāt “tavas, spožumā peldētās rokas, rada man mieru…

Šos vārdus savulaik rakstījis Raimonda tuvs draugs Jānis Peters. Raimonds, būdams maestro, kāds viņš ir, caur mūziku iedzīvināja šos vārdus. Dziesma iedziļinās Lanas tēmā un pēta mīlestības tēmu. Tas uzsver mīlestības mūžīgo raksturu, izceļot tās spēju izturēt, palikt neskartam un nekad neizgaist.

Maestro, lai miers un mīlestība pastāv mūžīgi.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *