Bricis jau laicīgi iedzīvotājiem paziņo par gaidāmo laiku Nākamnedēļ! “Gaidāmi jauni Pārsteigumi”

Jau šobrīd esošais laiks tik tiešām iepriecina, tomēr jāņēm vērā, ka sestdien laiks gan kļūs mazliet nepateicīgāks un daudzviet sagaidāms lietus. Protams, ka daudziem tas izbojās ilgi gaidīto brīvdienu. Tomēr jāņem vērā, ka laiciņš sāks uzlaboties jau svētdien, kad gaisa temperatūra atkal pacelsies krietni augstāk. Šeit gan uzreiz jāpiebilst par to, kas tad īsti sagaidāms nākamajā nedēļā? Vai beidzot apstāsies aukstuma viļņi un varēsim sagaidīt patīkamu un karstu laiku? Laiks aplūkot to visu krietni smalkāk.

Jau nākamajā nedēļā Latvijā kopumā vienalga turpināsies salīdzinoši izteikts sausums un gaidāmas īpaši dzestras naktis. Pastāv liela iespēja, ka naktī un agri no rītiem joprojām būs sagaidāmas salnas, liecina jaunākās prognozes. Tomēr, ko tas īsti nozīmē un ar ko cilvēkiem šajā ziņā ir jārēķinās? Tieši brīvdienās nakts temperatūra būs diezgan zema. Sākot no +2 līdz +7 grādiem, kas ir tik tiešām maz, ņēmot vērā, ka tūlīt klāt vasara.

Jāņem vērā arī tas, ka sestdien jau agrā rītā, daudzviet Kurzemē gaisa temperarūra būs ap nulli, kas ir tik tiešām savādi priekš šāda laika. Savukārt svētdien agrā rītā, tāda pati situācija var būt Latgalē un Vidzemē, kur gaisa temperatūra ir ap nulle grādiem. Tāpat daudzviet sagaidāma pamatīga salna zāles augstumā.

Ja neskaita šo aukstumu pa naktīm un auksto laiku no rīta, tad kopumā dienas sagaidāmas tiešām saulainas un patīkamas. Pēcpusdienā gaisa temperatūra būs aptuveni no +14 līdz pat +19 grādiem. Savukārt svētdien gaisa temperatūra kļūs vēl ievērojami siltāka. Sagaidāmā temperatūra būs ap +19 līdz +23 grādiem, kas tik tiešām priecēs. Vienīgā vieta, kur būs sagaidāma zemāka temperatūra, būs Kurzemes rietumu piekrastes zonā.

Lasi vēl : Zinātnieki ļoti laicīgi brīdina pasaules iedzīvotājus! Šī var būt pati karstākā vasara gadsimta vēsturē!

Jāņem vērā, ka arī nākamajā nedēļā kopējais laiks gaidāms sauss, lielākoties saulains. Tomēr svarīgi uzsvērt, ka daudzas naktis vienalga būs vēsas un vietām veidosies salnas. Prognozes par salnām norāda uz otrdienas agro rītu.

Nākamās nedēļas temperatūra pārsvarā būs ap +15 līdz + 22 grādu robežai. Nedēļas otrajā pusē, izskatās, ka laiks ievērojami uzlabosies. Ne pārāk labā ziņa ir saistīta ar to, ka turpinoties sausajam laika, arvien nepatīkamāka situācija gaidāma mežos, kur strauji izžūst zemsedza un palielinās ugunsbīstamība.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *