Meteorologi paziņo par tuvāko dienu gaidāmo laiku! “Diemžēl, bet gaidāmas krasas laika izmaiņas”

Diemžēl, bet laiks otrdien nav no tiem labākajiem. Lielāko dienas daļu bija lietus un arī temperatūra nav no tām siltākajām, tomēr vai šāds laiks turpināsies arī tuvākajās dienās? Ņemot vērā patreizējos apstākļus, jāņem vērā, ka esošais laiks būs līdzīgs vēl turpmākajās dienās. Jāatceras gan, ka atrodamies maija vidū un palicis tik maz līdz vasarai, taču laiks ir ne tuvu tam, kādam tam vajadzētu būt maijā. Ja šādi turpināsies, ko gan varam sagaidīt turpmāk, ja pavasaris ir pilnīgi nekāds?

Ņemot vērā meteorologu prognozi, tik ātri laiks nemaz neuzlabosies un ar salīdzinoši nepatīkamiem laikapstākļiem nāksies rēķināties vēl pāris dienas. Tas itin nemaz nav patīkami ņemot vērā, ka cilvēki ir “izsalkuši” pēc karstuma un saules, ko vēl tā kārtīgi šajā pavasarī vispār neesam saņēmuši. Ar ko tad cilvēkiem turpmāk jārēķinās, ka vienīgais siltais periods mums būs tikai vasara? Laiks palūkot meteorologu prognozes, par gaidāmo laiku tuvākajās dienās un izprast, kas tad cilvēkus īsti sagaida.

Lai arī otrdien lielākajā daļā valsts bija pamatīgas lietavas un atsevišķās vietās pat pērkona negaisi, no tā nevarēsim izvairīties arī trešdien. Ziņots, ka trešdien visvairāk tiks skarta tieši Latvijas austrumu daļā, kurā sagaidāmas spēcīgas lietavas, tā liecina jaunākās prognozes. Tomēr vai ar to viss noslēgsies?

Tieši naktī bieži vien debesis skaidrosies, lielākoties Vidzemē un Latgalē nakts pirmajā daļā vēl nedaudz nolīs. Dienas laikā saulaināks gaidāms tieši Kurzemes pusē, taču valsts austrumos būs krietni mākoņaināks. Sagaidāms lietus, pie tam jāņem vērā, ka Vidzemē, Zemgalē un Latgalē sagaidāms spēcīgs vairāku stundu lietus, ar spēcīgām vēja brāzmām. Ar to noteikti laicīgi jau jārēķinās.

Lasi vēl : Zinātnieki laicīgi Brīdina cilvēkus: “Šogad Eiropā tiek prognozēts neizturams un nāvējošs karstums!”

Kopumā valdošais būs dienvidu un dienvidrietumu vējš. Valsts austrumu pusē kopumā sagaidāms mērens vējš, taču Kurzemē vēja brāzmas varēs pat sasniegt līdz 17 metriem sekundē, tāpēc jābūt piesardzīgiem.

Nakts kopumā būs silta, no +7 līdz +11 grādiem, taču dienā maksimāla temperatūra būs ap +15 grādi. Tikai atsevišķās vietās var būt pa kādam grādam siltāk. Tomēr kopumā nevarētu teikt, ka diena būs īpaši silta.

Līdzīgs laiks varētu turpināties vēl ceturtdien un tikai piektdien palēnām varētu celties ne tikai temperatūra, bet arī parādīties patīkamāka saulīte.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *