Ziņots, ka Maijā norisināsies konference par atvērtajiem datiem un to digitālo transformāciju tehnoloģijām

Konferencē piedalīsies nozares eksperti no valsts un privātā sektora, kuras laikā divos paralēlos segmentos notiks arī diskusija “Atvērtie dati: kas var piekļūt datiem, cik tālu, kas var piekļūt datiem un kā”. tas aizsargāja? ” un “Atvērtā pirmkoda tīmekļa drošība”.

LATA direktoru padomes priekšsēdētājs Pēteris Jurčenko pastāstīja, ka LATA rīko ikgadēju konferenci, lai informētu sabiedrību par jaunākajiem atvērto tehnoloģiju jautājumiem.

“Sabiedrības izpratne par atvērtajām tehnoloģijām kopumā ir uzlabojusies, tomēr vēl ir daudz darāmā, jo nozarē parādās jauni izaicinājumi. Drošība šobrīd ir noteikta kā stratēģiska prioritāte ne tikai tehnoloģiju sektorā, bet arī pasaulē un Latvija. Šis mērķis ir izaicinošs mums visiem, bet tajā pašā laikā saprotams. Šo mērķi var sasniegt tikai valsts pārvaldes un privātā sektora, kā arī akadēmisko aprindu un NVO – valsts organizāciju savstarpējā sadarbībā,” sacīja Jurčenko.

Ieradīsies VAS “Latvijas valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Āirts Ozols, “Latvijas Digitalālais akselerators” valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda, Nacionālā zemes dienesta ģenerāldirektore Vita. Narņicka, tehnoloģiju uzņēmuma SIA “Tet” tehniskais direktors un valdes locekļi Dmitrijs Ņikitins un pārstāvji no informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas aģentūras “Cert.lv” un CDC.

Konferencē pieaicinātie eksperti dalīsies pieredzē par inovācijām, izaicinājumiem un sadarbības iespējām publiskā, privātā un akadēmiskā vidē.

Pasākuma laikā tiks pasniegtas arī LATA gada balvas. Pieteikumus “LATA Gada balvai 2022” var iesniegt LATA mājaslapā “www.lata.org.lv/balva-2022” līdz šī gada 11.aprīlim.

Sanāksmes organizēšanu atbalstīja “Pavasara svētki”, LVRTC un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU).

Šogad LATA rīkotā konference notiks RTU ēkā Āzenes ielā 12 K-1. Konference bez maksas tiks piedāvāta tiešsaistē LATA mājaslapā un LATA “Facebook” un “Youtube” lapās.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *