Rudens aukstums ieradīsies krietni pirms laika: Sinoptiķi steigšus ceļ trauksmi par drīzumā gaidāmo

Tuvākajās dienās Austrumeiropā un Centrāleiropā sagaidāmas ievērojamas laika apstākļu izmaiņas.

Saskaņā ar Hidrometeoroloģijas ārzemju centra zinātniskā vadītāja Vilfanda teikto, nākamās nedēļas sākumā šajos reģionos gaidāms būtisks temperatūras samazinājums.

Šis vēsums sniegs patīkamu atvēsinājumu tiem, kas necieš karstumu, un radīs lielisku iespēju izbaudīt svaigu gaisu pēc siltajiem mēnešiem.

Centrāleiropā temperatūra būs nedaudz augstāka, taču arī šeit sagaidāms kritums, sasniedzot diapazonu no 22 līdz 25 grādiem. Šie rādītāji būs nedaudz zemāki nekā parasti šajā gadalaikā, sniedzot izdevīgu iespēju tiem, kas vēlas izvairīties no karstuma un baudīt vēsāku klimatu.

Kopumā, lai gan temperatūras pazemināšanās var šķist nedaudz neparasta, tā radīs iespēju izbaudīt jaunu laika apstākļu piedāvājumu un var būt lielisks brīdis pārskatīt vasaras plānus.

Ziemeļeiropā gaidāmi labvēlīgāki apstākļi, ar temperatūru no 25 līdz 30 grādiem. Šie rādītāji būs par 1-2 grādiem augstāki nekā sezonas vidējā norma, un dažviet temperatūra var pat pārsniegt šo līmeni.

Savukārt Dienvideiropā un Rietumeiropā gaidāms spēcīgs karstuma vilnis, kura laikā temperatūra var sasniegt 33-34 grādus pēc Celsija. Šis karstums radīs ievērojamu diskomfortu, īpaši pilsētās, kur siltuma uzkrāšanās vēl vairāk pasliktinās situāciju.

Turklāt jaunajā darba nedēļā daudzos reģionos būs mākoņains laiks ar iespējamiem nokrišņiem. Šie apstākļi sniegs atvieglojumu no karstuma, taču vienlaikus radīs arī jaunus izaicinājumus, ar kuriem jārēķinās.

Vidus Austrumeiropā gaidāmas intensīvas lietusgāzes, iespējams, pat ar krusu. Šīs lietusgāzes var radīt neparedzētus apstākļus un palielināt plūdu risku.

Ziemeļeiropā iedzīvotāji varēs izbaudīt patīkamākus laikapstākļus, jo temperatūra tuvoties sezonas normai un dažviet pat to pārsniegs, sasniedzot 25-30 grādus pēc Celsija. Šie rādītāji būs par 1-2 grādiem augstāki nekā vidējais līmenis.

Nedēļas sākumā šajos reģionos gaidāmas spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaisi. Sākotnēji temperatūra var sasniegt +25 grādus, bet dažviet pat pieaugt līdz +35 grādiem. Pēc lietusgāzēm temperatūra samazināsies līdz +20…+25 grādiem.

Šie nestabilie laikapstākļi visos reģionos liecina par intensīvu atmosfēras dinamiku, kas ievērojami ietekmēs vietējo iedzīvotāju ikdienas dzīvi un var radīt dažādas grūtības.

Sinoptiķis ir sagatavojis prognozi par 2024. gada septembra beigām, un, diemžēl, tās nav visai iepriecinošas.

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *