Oktobris un Novembris sola nepatīkamus pārsteigumus: Sinoptiķu prognozes par gaidāmo laiku un pirmo sniegu

Oktobris un novembris šogad sola nepatīkamus pārsteigumus, kā liecina sinoptiķu prognozes.

Gan šie rudens mēneši var radīt dažādas izaicinājumu un neērtības, kā arī pārsteigt ar negaidītiem laika apstākļiem.

Prognozes liecina, ka mums būs jāsagatavojas ne tikai zemām temperatūrām un iespējamiem vējiem, bet arī pirmo sniega pēdu iespējai.

Sākot no oktobra vidus, iespējams, ka Latvijas teritorijā parādīsies pirmās sniega nokrišņu pazīmes, kas var ievērojami ietekmēt ikdienas dzīvi un ceļu apstākļus.

Sinoptiķi brīdina, ka šie mēneši būs īpaši izaicinoši, tāpēc ir svarīgi sekot līdz laika prognozēm un būt gataviem pārmaiņām, kas var ietekmēt gan ceļošanu, gan ikdienas aktivitātes.

Meteorologi ir snieguši prognozes par to, kāda klimata situācija gaidāma rudens vidū un beigās Austrumeiropas reģionā. Saskaņā ar viņu aplēsēm, oktobris un novembris šogad Austrumeiropā varētu būt neierasti netipiski. Šie mēneši sola būtiski atšķirties no tradicionālajām rudens gaitām, radot ievērojamus pārsteigumus.

Lai gan šāda veida novirzes no ierastā var šķist satraucošas, Gismeteo sinoptiķi norāda, ka arī rudens sākums daudzos Eiropas reģionos ir bijis ārkārtīgi neparasts. Pašlaik daudzu apgabalu karstuma līmenis vairāk atbilst vasaras vidum nekā septembrim.

Sagaidāms, ka oktobris un novembris turpinās šo tendenci. Paredzams, ka oktobrī temperatūra būs par vidējiem rādītājiem par 2 grādiem augstāka, savukārt novembrī karstums var pārsniegt normas pat par 2-3 grādiem. Tas nozīmē, ka nākamie divi rudens mēneši varētu būt ļoti neparasti no klimatiskā viedokļa, piedāvājot gan neierastus siltuma viļņus, gan pārsteigumus.

Sinoptiķi prognozē arī nokrišņu anomālijas. Oktobrī lielākajā daļā Eiropas reģionu nokrišņu daudzums – vai nu lietus, vai sniega veidā – būs ievērojami zemāks nekā parasti. Savukārt novembrī nokrišņu apjoms, visticamāk, atgriezīsies pie normas robežām, tādējādi pārsteigumi šajā ziņā nebūs gaidāmi.

Šogad īstā ziema Austrumeiropā iestāsies vēlāk nekā parasti. Parasti pāreja uz ziemu notiek ap 10. novembri, kad vidējā temperatūra noslīd zem nulles, taču šogad šis process var aizkavēties līdz mēneša beigām. Patiesais sniegs, iespējams, parādīsies vēl vēlāk. Sinoptiķi prognozē, ka šī ziema būs gandrīz par trīs grādiem siltāka nekā vidēji.

Turklāt meteorologi uzsvēruši, ka 9. septembra nedēļa var ievest daudzas laikapstākļu izmaiņas, kas radīs daudz pārsteigumu. Šīs izmaiņas dažkārt var kļūt par traucēkli un radīt neērtības.

Sinoptiķi arī norāda, ka septembra otrā nedēļa būs ārkārtīgi netipiska gandrīz visiem Austrumeiropas reģioniem, un klimata apstākļi ievērojami atšķirsies no ierastajiem šajā gadalaikā. Šādas izmaiņas ne vienmēr būs patīkamas un var sagādāt neērtības.

Ko mēs varam sagaidīt no rudens sezonas Latvijā? Iepazīsimies tuvāk ar gaidāmajām izmaiņām un laika prognozēm!

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *