Rudens aukstums ieradīsies krietni pirms laika: Sinoptiķi ceļ trauksmi par drīzumā gaidāmo

Austrumeiropā un Centrāleiropā tuvākajās dienās tiek prognozētas ievērojamas laika apstākļu izmaiņas.

Pēc Hidrometeoroloģijas ārzemju centra zinātniskā vadītāja Vilfanda sacītā, nākamās nedēļas sākumā šajos reģionos gaidāms būtisks temperatūras samazinājums.

Austrumeiropā gaidāms, ka temperatūra nokritīs līdz 17-19 grādiem, kas ir par četriem grādiem zemāk nekā parasti šajā sezonā. Šis vēsums var radīt patīkamu atvēsinājumu tiem, kuriem nepatīk karstums, un būs lieliska iespēja izbaudīt svaigu gaisu pēc siltajiem mēnešiem.

Centrāleiropā temperatūra būs nedaudz augstāka, tomēr arī šeit gaidāms temperatūras kritums, sasniedzot diapazonu no 22 līdz 25 grādiem.

Šie rādītāji arī būs nedaudz zemāki nekā parasti šajā gadalaikā. Tas varētu būt izdevīgs brīdis cilvēkiem, kas vēlas izvairīties no karstuma un baudīt patīkamu, vēsāku klimatu.

Kopumā, lai arī temperatūras pazemināšanās var būt nedaudz neparasta, tā sniegs iespēju izbaudīt citādu laika apstākļu piedāvājumu un var būt lieliska iespēja pārskatīt savus vasaras plānus.

Ziemeļeiropā gaidāmi labvēlīgāki laika apstākļi, ar temperatūru, kas svārstīsies no 25 līdz 30 grādiem. Šie rādītāji būs 1-2 grādi virs sezonas vidējās normas, un dažviet temperatūra var pat pārsniegt šo līmeni.

Savukārt Dienvideiropā un Rietumeiropā sagaidāms spēcīgs karstuma vilnis, kura laikā temperatūra var sasniegt 33-34 grādus pēc Celsija. Šis karstums var radīt ievērojamu diskomfortu, īpaši pilsētās, kur siltuma uzkrāšanās var pasliktināt situāciju vēl vairāk.

Papildus karstuma vilnim, jaunās darba nedēļas laikā daudzos reģionos būs mākoņains laiks ar iespējamiem nokrišņiem. Šie mākoņainie apstākļi dos atvieglojumu no karstuma, bet vienlaikus radīs arī jaunus izaicinājumus.

Vidus Austrumeiropā lietusgāzes, iespējams, būs īpaši intensīvas, un dažviet var novērot arī krusu. Šīs lietusgāzes var izraisīt neparedzamus apstākļus un palielināt plūdu risku.

Ziemeļeiropā iedzīvotājiem būs iespēja izbaudīt salīdzinoši patīkamus laika apstākļus, jo temperatūra šajā reģionā tuvosies sezonas normai un dažviet pat pārsniegs to, sasniedzot 25-30 grādus pēc Celsija. Šie rādītāji būs par 1-2 grādiem virs vidējā līmeņa.

Nedēļas sākumā šajos apgabalos ir prognozētas spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaisi.

Sākotnēji temperatūra var sasniegt +25 grādus, bet dažviet tā var pat pieaugt līdz +35 grādiem. Pēc lietusgāzēm temperatūra pazemināsies līdz +20…+25 grādiem.

Šie nestabilie laika apstākļi dažādos reģionos liecina par intensīvu atmosfēras dinamiku, kas ievērojami ietekmēs vietējo iedzīvotāju ikdienas dzīvi un var radīt dažādas grūtības.

Sinoptiķis ir izstrādājis prognozi par 2024. gada augusta beigām, un diemžēl tās nav īpaši iepriecinošas. 

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *