2023. gada 20. Decembrī gaidāms draudu mākonis, kas virzās uz Zemi – Gaidāma spēcīga ģeoloģiska draudu vētra

Zemi ir skārusi intensīvs zibens spēriens ar spēku līdz pat 5 magnitūdām, izraisot spēcīgu vētru, kas skars dažu stundu laikā. Pēdējo 24 stundu laikā Saule ir piedzīvojusi izteiktu nemieru un izsūtījusi pret planētu spēcīgāko Saules vēja plūsmu. Šī Saules vēja plūsma izraisīja eksploziju ar uzliesmojumu X2,87, kas liecina par ļoti intensīvu zvaigžņu aktivitāti un agresiju.

Šā rezultātā nākamajās 24 stundās planētai būs jāiztur dažādu līmeņu ģeotriecieni, un indeksa maksimālā vērtība sasniegs 5 punktus. Zibens spērieni var būt bīstami, un ir ārkārtīgi svarīgi ievērot drošības pasākumus, it īpaši, ja atrodaties ārpus telpām zibens laikā. Šeit ir daži ieteikumi par to, kā rīkoties zibens negadījumu gadījumā:

Meklējiet patvērumu: Ja iespējams, nodrošinieties ar patvērumu iekštelpās, piemēram, ēkā vai automašīnā. Izvairieties no atklātām vietām un novietojiet sevi tālu no augstiem vai metāla objektiem, piemēram, kokiem vai metāla konstrukcijām.

Neaizmirstiet, ka zibens negadījumi var būt ļoti neprognozējami, un tāpēc ir būtiski ievērot piesardzības pasākumus un rīkoties droši. Ieteicams uzturēties slēgtās telpās, lai mazinātu risku saskarties ar zibens izlādi.

Ko noteikti nevajadzētu darīt spēcīgā magnētiskā vētra laikā?

Izvairieties no stresa un pārmērīgas slodzes: Meteorologi iesaka izvairīties no situācijām, kas var izraisīt emocionālu stresu vai nervu spriedzi, jo magnētiskā vētra var pastiprināt šo ietekmi.

Ierobežojiet fiziskās aktivitātes: Magnētisko vētru laikā ir prātīgi samazināt fiziskās aktivitātes intensitāti un izvairīties no pārmērīgas fiziskas slodzes, lai mazinātu potenciālo risku.

Izvairieties no smēķēšanas un alkohola: Tabakas un alkohola lietošana var pastiprināt negatīvo magnētisko vētras ietekmi uz ķermeņa veselību, tāpēc šajā laikā ir ieteicams atturēties no šiem ieradumiem.

Kāda vētra mūs sagaida?

20. decembrī Zeme piedzīvos jaunu ģeoloģisko draudu vilni, sasniegdamas kulmināciju ar kritiskajiem sarkanajiem signāliem.

No pusnakts līdz 3.00 un no 15.00 līdz 21.00 pēc vētras trieciena, stiprums paaugstināsies līdz 3 punktiem, kas norāda uz nelielu magnētisko vētru.

No plkst. 3.00 līdz plkst. 9.00 ģeoloģisko apdraudējumu stiprums būs minimāls, saglabājoties 2 punktu līmenī, kas atbilst neitrāliem ģeomagnētiskiem apstākļiem.

No plkst. 9.00 līdz 12.00 un no plkst. 21.00 līdz jaunās dienas pusnaktij ģeoloģisko apdraudējumu stiprums paaugstināsies līdz kritiskajiem 5 punktiem dienā.

No plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 ģeoloģisko apdraudējumu stiprums sasniegs 4 punktu atzīmi, kas raksturo mērenu magnētisko vētru.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *